Bandaχothen

 M     U     S     I     C        B     A     N     D

 

  THE BAND

Το Μουσικό Σύνολο Μπανταχόθεν δημιουργήθηκε από τον Κώστα Σπηλιόπουλο το Μάιο του 2014 με τραγουδίστρια τη Γλυκερία Ανδρονιάδου. Κινείται κυρίως στον χώρο της ελληνικής μουσικής, χωρίς να εξαιρεί δημιουργούς άλλων χωρών και επιλεγμένες δημιουργίες της μπάντας.

 
 

Bandaχothen

M    U    S    I    C      B    A    N    D

THE BAND

Το Μουσικό Σύνολο Μπανταχόθεν δημιουργήθηκε από τον Κώστα Σπηλιόπουλο το Μάιο του 2014 με τραγουδίστρια τη Γλυκερία Ανδρονιάδου. Κινείται κυρίως στον χώρο της ελληνικής μουσικής, χωρίς να εξαιρεί δημιουργούς άλλων χωρών και επιλεγμένες δημιουργίες της μπάντας.

  MUSIC

MUSIC

Πρόσφατες ηχογραφήσεις από τα PROVA music Studios:

 

Europa Sin Verbos 
(Official)

Μουσική: Κώστας Σπηλιόπουλος
Στίχοι: Κ. Σπηλιόπουλος – Χ. Κουρκούλη


Rikoko – Les Yeux Noirs

Μουσική: Τάκης Μωράκης
Στίχοι: Γιώργος Γιαννακόπουλος

 
Misirlu

Μουσική: Ελληνική παραδοσιακή μελωδία
Διασκευή: Κώστας Σπηλιόπουλος

Subscribe on YouYube

Follow on Facebook

   VIDEO

VIDEO

  ABOUT

ABOUT

Πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία της ορχήστρας, την προέλευση της
ονομασίας της, τον ήχο, τις ενορχηστρώσεις, το πρόγραμμα,  τους μουσικούς
και τα μελλοντικά πλάνα.

Πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία της ορχήστρας, την προέλευση της ονομασίας της, τον ήχο, τις ενορχηστρώσεις, το πρόγραμμα,  τους μουσικούς και τα μελλοντικά πλάνα.

 • 1. Γενικά

  1. Γενικά

  Το Μουσικό Σύνολο Μπανταχόθεν είναι μια οκταμελής ορχήστρα που κινείται κυρίως στον χώρο της ελληνικής μουσικής, χωρίς να αποκλείει δημιουργούς από άλλες χώρες ή επιλεγμένες συνθέσεις της μπάντας. Συστάθηκε από τον Κώστα Σπηλιόπουλο το 2014 και από τότε εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές.
 • 2. Ονομασία

  2. Ονομασία

  Οι μουσικοί της ορχήστρας προέρχονται από πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη, φέρνοντας στην ομάδα πολύτιμες μουσικές επιρροές και “αποχρώσεις”. Αυτή είναι και η αιτία για το όνομα Μπανταχόθεν, το οποίο ως λογοπαίγνιο ενώνει τη λέξη “μπάντα” (band) με το αρχαίο επίρρημα “πανταχόθεν” (από παντού).
 • 3. Ήχος

  3. Ήχος

  Ο ήχος των Μπανταχόθεν είναι χαρακτηριστικός και ιδιαίτερος. Συνδυάζει αρμονικά χροιές από μπουζούκι, σαξόφωνο, κλαρινέτο, βιολί, κιθάρες και τύμπανα, με παραδοσιακούς και σύγχρονους ρυθμούς τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Και όλα μέσα από τη φωνή μίας πολυτάλαντης τραγουδίστριας.
 • 4. Ενορχηστρώσεις

  4. Ενορχηστρώσεις

  Οι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Σπηλιόπουλου που χειρίζεται την ορχήστρα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ηχητικά πλουραλιστικό και πρωτότυπο. Ταυτόχρονα, οι διασκευές γίνονται με σεβασμό τόσο στην ιστορική εξέλιξη, όσο και στον τρόπο απόδοσης της μουσικής για κάθε μουσικό είδος χωριστά.
 • 5. Διασκέδαση

  5. Διασκέδαση

  Οι παραστάσεις του Μουσικού Συνόλου Μπανταχόθεν είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικές και ψυχαγωγικές. Τόσο η δομή των παραστάσεων όσο και οι μουσικές επιλογές είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και σχεδόν όλων των μουσικών προτιμήσεων.
 • 6. Πλάνα

  6. Πλάνα

  Αυτόν τον καιρό το Μουσικό Σύνολο Μπανταχόθεν εργάζεται στο στούντιο προετοιμάζοντας το single “Europa Sin Verbos” το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ταυτόχρονα προετοιμάζει μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων με εντελώς νέο πρόγραμμα, στοχεύοντας να προσεγγίσει ένα ακόμα ευρύτερο κοινό.
 • 7. Μουσικοί

  7. Μουσικοί

  Τραγούδι:Γλυκερία Ανδρονιάδου, Κιθάρες:Κώστας Σπηλιόπουλος, Μπουζούκι:Γιώργος Ηλιόπουλος, Βιολί:Χρήστος Ψαρομήλιγκος, Σαξόφωνο:Χρήστος Κασούμης, Κλαρινέτο:Θωμάς Βερύκιος, Κοντραμπάσο:Απόστολος Παπαπέτρος, Τύμπανα: Γιώργος Κανακίδης

  EVENTS

EVENTS

    UPCOMING EVENTS

    PAST EVENTS

CONTACT

CONTACT

Athens, Greece
(+030) 697-349-4557


MANAGEMENT

Κώστας Σπηλιόπουλος
kospilio@sch.gr
(+030) 697-349-4557